نجات در ۲۳ دقیقه!
مانور امداد و نجات شرکت پتروپالایش میرداماد صفه به همت واحد HSE این شرکت و با همکاری واحد آتش نشانی پالایشگاه اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت پتروپالایش میرداماد صفه، «ساعت ۹:۴۷ دقیقه صبح را نشان میدهد، گزارش مصدومیت یکی از کارکنان شاغل در پروژه مخازن TK-20123 از سوی کارشناسان HSE بلافاصله پس از مشاهده، به واحد آتش نشانی اعلام و نیروهای عملیات، به سرعت عازم محل میشوند… در کمترین زمان ممکن، نیروهای آتش نشانی، اورژانس و کنترل ترافیک پالایشگاه بالای سر بیمار حاضر شدهاند، گزارشها حاکی از گرمازدگی کارگر شاغل در پروژه مخازن در حال ساخت در گرمای بیسابقه هوا است… معاینه و معالجه اولیه بیمار توسط پزشک انجام میشود و با تشخیص وی مصدوم به سرعت به بهداری پالایشگاه اعزام میشود. با انتقال مصدوم رأس ساعت ۱۰:۱۰ دقیقه، عملیات امداد و نجات به پایان میرسد.»
این گزارش، مروری بر حادثهای بود که در جریان مانور امداد و نجات شرکت پتروپالایش میرداماد صفه شبیهسازی شد. این عملیات، از لحظه اعلام حادثه تا انتقال مصدوم به بهداری، ۲۳ دقیقه به طول انجامید که براساس شاخصهای ارزیابی، زمانی قابل قبول و حدنصابی موفقیت آمیز است.
مسعود طهماسبی نیا رئیس واحد HSE شرکت پتروپالایش میرداماد صفه در ارتباط با اجرای مانور امداد و نجات این شرکت گفت: با توجه به شرایط خاص و وجود مخاطرات در صنعت نفت و نوع فعالیتهای شرکت، تیم HSE به منظور حفظ آمادگی ذهنی و بالا بردن سطح آمادگی کارکنان در شرایط اضطراری اقدام به برگزاری مانور امداد و نجات در پروژه ساخت مخازن کرد.
وی با اشاره به هدف از اجرای این مانور ادامه داد: شناخت نقاط ضعف و قوت و تجزیه و تحلیل آنها در هنگام مواجهه با حوادث واقعی مهمترین هدف اجرای این مانور محسوب میشود.
حد نصاب قابل قبول در اجرای عملیات
محمدی رئیس آتش نشانی هلدینگ پتروپالایش اصفهان نیز در این باره عنوان داشت: مانور شهریورماه به شرکت میرداماد صفه اختصاص داشت که با موضوع نجات مصدوم شاغل در مخزن در حال ساخت TK-20123 انجام شد.
وی افزود: از زمان اعلام حادثه تا پایان عملیات ۲۳ دقیقه به طول انجامید که با توجه به عملیات زمانبر نجات مصدوم که نیازمند ارزیابی و ایجاد شرایط ایمن است، حد نصابی قابل قبول به شمار میرود.
رئیس آتش نشانی هلدینگ پتروپالایش اصفهان تأکید کرد: سناریوهای دیگری مانند اطفای حریق، انتشار مواد سمی و… را در دستور کار داریم و به دنبال این هستیم که اجرای مانورهای ماهیانه امداد و نجات را با همکاری شرکت میرداماد صفه و سایر شرکتهای زیرمجموعه پالایشگاه اصفهان تداوم ببخشیم.
گفتنی است، عملیات انجام شده در جریان این مانور، براساس شاخصهایی مانند: تمهیدات قبل از مانور، حضور به موقع در محل حادثه، عکس العمل ایمن افراد تیم، نحوه انجام وظیفه، هماهنگی تیم با فرمانده صحنه، میزان هماهنگی افراد در تیم عملیات، ارتباطات رادیویی مناسب، سرعت عمل کارکنان، نحوه انجام وظیفه، استفاده از نیروهای کمکی، انتخاب مناسب نوع وسائل مورد استفاده، تحت کنترل بودن محیط، تحت کنترل بودن کارکنان، استفاده از PPE، میزان آمادگی بدنی تیم، میزان آماده به کار بودن تجهیزات و … مورد ارزیابی و بررسی تخصصی قرار گرفت.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!